Home / Tekstil / 2017 Kilim Modelleri

2017 Kilim Modelleri

Büyük emek gerektiren göz nuru kilimler, bugünlerde dekoratif modelleri ile mekanlarımızın dizaynında önemli rol oynamaktadır. Evinizi dizayn ederken değişik ve dikkat çekici tasarımları kullanmayı seviyorsanız ,yeni moda kilim modelleri tam size hitap eden ürünlerdir diyebiliriz.
Kilimlerin farklı kültürleri yansıtan bir çok modeli bulunmaktadır.Günümüze kadar duvar örtüsü,yer sergisi,yük örtüsü olarak kullanılmıştır.
Kilim modellerinin içerisinde en kıymetli olanları büyük bir emek ve sabır ile işlenen el işçiliği ile üretilen dokuma kilim modelleridir.Günümüzde maalasef eskisi kadar el dokuma kilimler üretilmiyor. Yapılan incelemelerde Türk kilimlerinin dünyanın en eski kilim dokumaları olduğu tespit edilmiştir.Ülkemizde bir çok bölgemizde kilim dokumacılığı yapılmaktadır.Kilim dokumacılığı yapılan bölgelerimiz İç Anadolu,Ege Bölgesi,Marmara Bölgesi,Doğu Anadolu bölgesi ,Akdeniz Bölgesidir.Bu bölgelerimizin hepsinin kendine özgü değişik motifi ve renkleri vardır.Hiçbirisi bir diğerinin aynısı değildir. Makine kilimler tamamen kopya desenlerden olduğundan dolayı anlaşılabilmektedir. Fakat el emeği göz nuru ile dokunan kilimler kopyada biraz daha sanatsallık ve işçilik ön plandadır. Büyük emek verilerek dokunan kilimlerde renklerin çok canlı ve alıcı olması ve bu özelliklerini yıllarca koruyabilmesinde ki sebep kök boyası kullanılmasıdır.
Bu boya bitkisel ve tamamen organik olarak temin edilmekte ve yünlerde kullanılarak rengini uzun yıllar boyu koruyabilmektedir.
Kilimler daha ince ve düz dokuma oldukları için çok fazla toz tutmazlar.Bu nedenle bakımları ve temizliği kolaydır.Ancak kilimlerimizin daha uzun ömürlü olması için nemden ve rutubetten korumamız gerekir.
Bugünlerde artık fabrika dokuması kilimlerin evlerimizde kullanıldığını görmekteyiz. Bu kilimlerin desenleri de Türk kilim kültürüne uygun olarak dokunmuş olması bizim için sevindiricidir.
Evinizin dekorasyon stiline yakışacak kilim modellerini seçerek son derece güzel ve estetik bir görünüm elde edebilirsiniz . Hem modern dekorasyonlar için ,hemde klasik stilde dekorasyonlar için son derece güzel ve dikkat çekici kilim modelleri bulunmaktadır. Sizlerde evinizin her bölümüne bu harika 2017 Kilim Modellerini görmek istiyorsanız ,sizler için hem dokuma kilim modellerini hemde günümüzde yaygın olarak kullanılan fabrika kilim modellerini bir araya getirdiğimiz, kilim modellerini galerimizde inceleyebilirsiniz.

2017-Kilim-Modelleri-Karma-desenlenen-siyah-saçaklı-modern-kilim-modeli 2017 Kilim Modelleri 2017-Kilim-Modelleri-8 2017 Kilim Modelleri

 

Bir önceki yazımız olan Çeyizlik yatak örtüsü modelleri başlıklı makalemizde Çeyizlik yatak örtüsü modelleri ve yatak örtüsü modelleri hakkında bilgiler verilmektedir.

About yzy

85 queries 2,784