Home / Mobilya / 2017 Vintage Mobilya Modelleri

2017 Vintage Mobilya Modelleri

Vintage Nedir?

Son zamanlarda oldukça popüler olan vintage ” eski yıllarda kullanılmış, şimdilerde de farklı küçük dokunuşlarla tekrar kendini gösteren ve beğeniye sunulan aslında eski eşyaların yeniden yeni bir gösterişle kullanılmasıdır. Oldukça hoş duran vintage mobilyalar aslında pahalı değil fakat isterseniz kendi evinizde bulunan eski yıllardan kalan eşyalarınızı siz kendinizde elden geçirebilirsiniz.Evet, bunun için biraz becerikli olmanız gerekebilir fakat denemekten hiç bir zaman bir şey kaybetmezsiniz ve denemekten korkmayın derim. Bu çalışmayı yapmak için elinizdeki malzemeyi iyi değerlendirmelisiniz ve sadece sizin tarzınıza ve hayal gücünüze bakar.

Nereden Bulabilirsiniz, Neler Vintage olabilir?
Aslında hemen her mobilyacıdan alabileceğiniz Vintage mobilya çeşitlerini yazayım. Sehpalar, masa, orta sehpa, konsollar, koltuklar, halılar, TV üniteleri, avizeler, abajurlar, ayaklı lambalar, aplikler, valizler, başucu lambaları, karyola, yatak başlığı, gardırop, makyaj aynası, gece lambaları, ayaklı aynalar, komodin, tuvalet masası, halılar ve hatta nevresim takımları vb. aslında size kalmış bu her şey olabilir.

Retro Nedir?
Vintage yerine kullanılabilen bir kelimede retro kelimesidir.yani bir yerlerde karşılaşırsanız şaşırmayın.  Aslında aynı anlamdadırlar.. Günümüze göre uyarlanmış eskiye dönük modalara sahip mobilyalara da retro mobilyalar denilir. İsmi ne olursa olsun eski mobilyalar evlere farklı bir hava farklı bir güzellik katmaktadır.
Tabi ki belli bir zamana ait eşyalar estetikten uzak ve kaba yönlerini değil de renkli yaratıcı ve naif yönlerini günümüze taşır. Yani günümüzde eskiden güzellikler ve nazenin hatıralar yer alır.

Retro eşyaları evinizde kullanırken odanızın uyumuna ve süslediğiniz aksesuarların  rengine ve uyumuna dikkat etmelisiniz. Farklı eşyalarla veya uyumsuz renklerin yanına koymazsanız ve bu inceliğe dikkat ederseniz evinizde tarz ve şık duracaktır. Vintage yıllar öncesinden günümüze kadar gelen naif moda..

Bir önceki yazımız olan IKEA 2018 TV Ünitesi Modelleri başlıklı makalemizde IKEA, ikea 2018 tv üniteleri ve IKEA TV üniteleri çeşitleri hakkında bilgiler verilmektedir.

About yzy

83 queries 0,737