Home / Örgü / Örgü Bardak Altlığı Yapımı

Örgü Bardak Altlığı Yapımı

Örgü Bardak Altlığı Yapımı

Ev dekorasyonuna özen gösteren kadınlar, sosyal medyanın yaygın kullanılmasının ardından sofra sunumlarına da özenmeye başlamaktadır. Sofra sunumlarında, kahve sunumlarında farklı dizaynlar yapan kadınlar, bu işlerde aksesuar kullanımını sevmektedir.

Kahve, meyve suyu, içecek sunumlarında kullanmak için örgü bardak altlığı modelleri ideal bir seçenek oluşturmaktadır. Aynı zamanda kış aylarında yapılacak konsept sunumlara da çok yakışmaktadır.

Örgü Bardak Altlığı İçin Malzemeler

Bir bardak altlığı örmek için yeterli büyüklük bardağın alt kısmından birkaç santim fazla şeklinde görülmektedir. Bu nedenle çok fazla ip kullanımına gerek olmamaktadır. Evde diğer örgülerden artan ipler, bu projede rahatlıkla değerlendirilebilmektedir.

Örgü bardak altlığı için isteğe bağlı olarak orlon, yün, pamuklu, penye ipler kullanılabilmektedir. Önemli olan çok ince veya çok kalın bir ip seçmemektedir. Bir diğer gerekli malzeme ise makas ve tığdır.

Bardak Altlığı Örme

Bardak altlığı örerken küçük bir motif örme mantığı kullanılmaktadır. Her motifte olduğu gibi bardak altlığı örme başlangıcı da orta kısmından yapılmaktadır. Bunun için sihirli halka yapılması gerekmektedir. Sihirli halka yapımında zorlanan kişiler, altı zincir ile başlayıp baştaki ilmeği birleştirerek halkalarını oluşturabilmektedir.

Bardak altlığı ören kişiler kare veya yuvarlak şekilde yapmayı uygun görmektedir. Özellikle yuvarlak bardakların altında yuvarlak örgü bardak altlığı modelleri çok şık durmaktadır. Halka oluşturulduktan sonra halka içine 12 trabzan yapılarak içi doldurulur. Ardından baştaki ilmekle birleştirilerek zincir çekmeden üst sıraya çıkılır. Üst sırada her trabzan arasına çift batılarak sayı iki katına çıkarılır.

Üst sıraya geçildiğinde trabzan boşluklarına bir tek, bir çift batılarak örgüye devam edilir. İstenilen büyüklüğe gelene kadar bu şekilde örme işlemi yapılır. İsteğe bağlı olarak sıralarda ip değişimi yapılabilmektedir.

Kenar Süsleme

Bardak altlığının kenarlarını süslemek için trabzan boşluğuna çift trabzan yapılır, ara zincir çekilir, aynı boşluğa çift trabzan daha yapılır. Alt sıradan iki trabzan boşluğu yapılarak üçüncü trabzan boşluğuna aynı işlem yapılır. Tur tamamlanana kadar aynı şekilde devam edilerek, bardak altlığının kenarlarının süslemesi tamamlanır. Bu kısımlarda isteğe bağlı olarak püskül kullanılabilir.303-Örgü-Bardak-Altlığı-Yapımı-660x493 Örgü Bardak Altlığı Yapımı

Bir önceki yazımız olan Halkalı Havlu Kenarı başlıklı makalemizde halkalı havlu kenarı hakkında bilgiler verilmektedir.

About yzy

84 queries 3,046