Home / Örgü / Örgü Büstiyer Yapımı

Örgü Büstiyer Yapımı

Örgü Büstiyer Yapımı

Giyim modasında büstiyer modelleri ön plana çıkmaktadır. Artık günlük kombinlerde rahatlıkla kullanılabilen büstiyerler arasında örgü büstiyer modelleri yaz aylarında uzun yıllardır ön plana çıkmaktadır. Örgü büsityerler özellikle plaj modası içerisinde kadınlar tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

Her çeşit ipten kişiler kendi zevklerine uygun olarak örgü büstiyer yapabilmektedir. Tığ ile örülen örgüler arasında genç kadınların sıklıkla tercih ettiği modellerden bir tanesi olarak bilinmektedir.

Örgü Büstiyer Modelleri

Örgü dünyası, tamamen kişilerin beceri ve yaratıcılıklarına dayalı olarak ortaya çıkan bir hobidir. Verilen örgü modelleri, kişilerin kendi özgün tasarımları ile renk kazanıp şık ve farklı bir havaya sokulabilmektedir. Bunun için örgü bilmenin yanında biraz uğraşmak gerekmektedir.

Örgü büstiyerler arasında boyundan bağlanan büstiyer modelleri dikkat çekmekte ve tercih edilmektedir. Gömleklerin, ceketlerin içine, mayoların bikinilerin üzerine rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kendi beden ölçünüze göre sayıda başlayıp basit örgü teknikleri ile örgü büstiyer yapımı oldukça pratik olmaktadır.

 

Büstiyer Örme

Örgü büstiyerlerin göğüs kısmında genellikle üçgen model kullanılmaktadır. V şeklinde dekolteye sahip olan bu büstiyerler daha uzun görünmenize yardımcı olacağından ideal kabul edilmektedir. Örmeye de bu üçgen kısımlardan başlanmaktadır.

Üçgen parça oluşturmak için öncelikle örgünün orta kısmından başlamak gerekmektedir. Orta kısmından başlayarak kendi göğüs ölçünüze göre delikleri artırarak devam etmelisiniz. Beden ölçüsüne göre sayı artırması da sıralarda yapılması gerekmektedir. Bu üçgenlerden iki adet ördükten sonra sık iğne yaparak ikisini birleştirmelisiniz.

Örgü Büstiyer Vücut Kısmı Örme

Kol altından itibaren zincir çekerek birleştirme işlemini tamamladıktan sonra alt kısmın örülmesine geçebilirsiniz. İlk sırada 3 ilmek alarak 1 boş alıp 3 ilmeği birlikte örmeniz gerekmektedir. Ardından 1 ilmek boş 3 ilmek düz şekilde devam etmelisiniz. İkinci sıraya geçildiğinde bu sıra ters örülmektedir. Ardından 3. Sırada 3 düz örülen ilmek beraber örülüp, boş alınanlar ise 3 ilmek halinde düz örülmektedir. 4. Sıra düz örüldükten sonra 2 ilmek birlikte örülüp 1 boş alınmaktadır. Bu da tamamlandıktan sonra 5 sıra boyunca düz örgü yapılmalıdır.

Örgü işlemi bittiğinde örgünün alt kısmı içe doğru dikilerek örgü büstiyer hazır hale getirilmektedir.

312-Örgü-Büstiyer-Yapımı-660x660 Örgü Büstiyer Yapımı

Bir önceki yazımız olan Tığsız, Şişsiz Örgü Tekniği başlıklı makalemizde Şişsiz Örgü Nasıl Yapılır?, Şişsiz Örgü Tekniği ve Tığsız hakkında bilgiler verilmektedir.

About yzy

79 queries 2,475