Home / Püf Noktaları / Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Evlerinize halı alymayı düşünüyorsanız bu ufak ipuçlarını da değerlendirebilirsiniz.

Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Dekorasyon anlayışınıza göre seçeceğiniz halılarda farklı modeller arasından seçimlerde bulunabilirsiniz. Modern, klasik, ekolojik ve etnik halı seçimleriniz ile odalarınızda harikalar yaratabilir ve dekorasyon tipinizle halı uyumunuz arasından bir bütünlük oluşturabilirsiniz.

Modern bir dekorasyon tipinde ev dekora ediyorsanız geometrik form ve şekillerin baskın olduğu desenler renk ve dokuları ile karşınıza çıkmaktadır. Metalik ve canlı renk seçimleriyle beraber bu şekillerin kombinasyonu modern oda dekorasyonlarınızı tamamlayıcı unsur olarak görülmektedir.

Ekolojik halılar ise adı gibi tamamen doğal ürünlerle elde edilmekte (yün, bambu ya da doğal malzemelerden yararlanılarak) pastoral motiflerden sıklıkla faydalanılmaktadır. Klasik oda dekorasyonları yaratılacaksa damask, şal desenler ve çiçekli motiflerin hakim olduğu flaş, jakar, yün ya da ipekten yararlanılarak klasik halılar elde edilmektedir. Oryantal desenler, farklı kültür ve motiflerin yer aldığı desenlerin hakim olduğu halı çeşitleri de etnik halı kategorisine girmektedir.

Ne tarz halı almak istiyorsanız ortamdaki eşyalarınıza uyum sağlayacağını düşündüğünüz halı seçiminde bulunarak odalarınızda istediğiniz ortamı yakalayabilir ve bunun mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Halı-Alırken Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Bir önceki yazımız olan Ahşap Mobilyalarda Hangi Malzemeler Kullanılır başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

About yzy

80 queries 2,723