Home / Aksesuar / 2016 – 2017 Dekoratif Mumluk Modelleri

2016 – 2017 Dekoratif Mumluk Modelleri

20162017 sezonu dekoratif mumluk modelleri şahanelikleriyle adeta seyirlik. Mumlar ve mumluklar sanatın kendini gösterdiği, sanatçınınsa maharetini sergilediği farklı bir alandır. İçinde bulunduğumuz yıl da bu iddiaları sektöre getirdiği yenilikleriyle gözler önüne sermiştir ve göstermeye de devam edecektir. Romantizmin simgesi olan mumlar günümüzde oda aydınlatmalarında, yemek masalarını süslemek amaçlı kullanılmaktadır. Şimdi bu sezon raflarda mumlukların ne çeşitlerini göreceğiz bunlara bir bakalım.
     
Şamdanlar
2016-2017 sezonunda cam şamdanlar boy göstermeye devam edecek. Hem de  cam sanatını konuşturacak şekillerde farklı ebat ve boylarıyla bizlere sunuluyor. Düz, kıvrımlı, geniş ve kısa, ince ve uzun  tasarımlarıyla şamdanlar mumlara zemin olmaktadır. Cam şamdanlar kullanılırken yanan ve eriyen mumun kabı olarak alüminyum, paslanmaz çelik zemin düşünülmüştür. Eğer bu şekilde mum zemini olarak güvenli bir zemin yoksa o zaman da cam şamdanın içine metal kapta bir mum yerleştirilmelidir. Cam şamdanlar çok özel tasarımlarla görselleştirilmiş olup zengin ve asil bir görünüme sahiptir.
Şamdanlarda dikkat çeken başka bir husus da renklerin kullanılması olmuştur. Beyaz, siyah, gold ve yaldızlı renkler 2016-2017 şamdan modasında ilk göze çarpan renklerdir. İnce uzun şamdanlar metal ayak üzerine yaratıcı olarak renk renk tasarlanmış şekiller üst üste dizilmiş pazıl görünümüyle mumluk anlayışına farklı bir boyut getirmiş olup alışılmışın dışındaki bu moda pek de kolay geçecek gibi görünmüyor. Oldukça ince uzun ve kıvrımlı metal yaldızlı gold ve gri renklerdeki modeller de 2016-2017 mumluk modellerinin arasında yer almaktadır.
Duvara Monte Mumluklar
Alışılmışın dışında geliştirilmiş bu tür mumluklar da mumluk modasına yepyeni bir soluk kazandırmıştır. Bu tarzın da kolay unutulmayacak mumluk modelleri  arasında olduğu görülüyor.
     
Bahçe ve Balkonlarda Mumluklar
Kuşların konduğu ağaç dallarına yerleştirilmiş mumluklar tasarımcıların takdire şayan başka ürünleridir. Çelik, galvanizli çelik, cam ve polyester toz kaplama gibi maddelerden üretilmiş ağırlıklı olarak siyah, gold, gri renklere sahip fener mumluklar da 2016-2017  mumluk modellerinin trendlerden olacak.
     
Kap Şeklindeki Mumluklara Devam
Fakat bu bahsettiğim kapların orjinallikleri şekillerinde ve üzerlerindeki desenlerinde saklı. Cam bardak tarzı olan da var, dantel detaylı ışık verecek şekilde delikli olanları da var. Özellikle delikli mumlukların üzerindeki dantel şekilleri 2016-2017 sezonu mumluk modellerine damgasını vurmuş olacak.
Bütün bu yaratıcı mumluk çeşitleri açıklamalarının üzerine şunları söylemek gerekir ki evimizi hatta ofisimizi dekore ediyorken bu seyirlik mumluklardan birini beğenip yaşam alanımızda sergilemek iyi bir fikir olacaktır.

Bir önceki yazımız olan IKEA 2018 TV Ünitesi Modelleri başlıklı makalemizde IKEA, ikea 2018 tv üniteleri ve IKEA TV üniteleri çeşitleri hakkında bilgiler verilmektedir.

About yzy

82 queries 0,830